De katten worden bij ons gehuisvest in kennels. Wij hebben 5 grote kennels met buitenverblijf en dus geschikt voor meerdere katten van een eigenaar. Daarnaast hebben we ook nog 22 kleinere kennels. Deze zijn bedoelt om een kat te kunnen observeren, nieuwe katten en katten die bijv. slecht eten. Als dit in orde is dan gaan de katten naar de grotere kennels waar ze in een groep gehuisvest worden. Katten die niet met soortgenoten overweg kunnen, worden solitair gehuisvest.

In alle kennels staan voldoende mandjes, krabpalen, hangmatjes en andere slaap/schuilplekjes zodat elke kat een eigen slaapplekje heeft. Verder hebben ook de katten de hele dag beschikking over vers drinkwater.

Voor de katten hebben wij verschillende soorten voer, omdat katten nogal eigenzinnige eters zijn. Wij controleren elke kat op voedselopname en wanneer ze slecht eten plaatsen we ze meestal solitair zodat we ze kunnen observeren. Ook kunnen we dan andere soorten voer proberen en kijken of ze dit wel eten. Doorgaans voeren we aan de katten adult, senior of dieetvoer (voor katten met blaasgruis). De katten krijgen doorgaans ‘s morgens brokjes en ‘s avonds blikvoeding. Indien uw kat andere voeding gewend is of medicijnen gebruikt, dient u dit duidelijk aan te geven. Wij hebben ook ervaring met ‘suikerpatiënten’ die insuline nodig hebben.

DVC DEN INKEL – TELEFOON: 0113-383405 – POLDERWEG 1, 4416 RE  KRUININGEN