Jonge honden zijn bij ons welkom vanaf ongeveer 16 weken (14 dagen na de laatste puppyentingen). Voor de opvoeding en socialisatie is regelmaat en een vertrouwde omgeving belangrijk. Na 16 weken is verdere gewenning aan de grote wereld, zoals een hondenclub of een pension een goed onderdeel van de verdere opvoeding.

Daarom biedt Dierenverzorgingcentrum ‘den Inkel’ gratis een paar dagen pension aan om de gewenning en socialisatie te bevorderen. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden.

De actie geldt voor:

  • honden met een leeftijd tussen de 4 en 9 maanden.
  • Buiten de zomerperiode en schoolvakanties.
  • 2 Losse dagen en 1x dag met nacht eraan vast.
  • Niet in het weekeind.
  • de laatste puppyentingen van de hond zijn minimaal 14 dagen geleden.

Het idee van de actie is om jonge dieren rustig aan pension te laten wennen. De ervaring leert dat dieren die op deze manier kennis hebben gemaakt met ons pension, vaak levenslang met nog meer plezier komen. De leeftijdsgrenzen zijn bewust gekozen. Vanaf 4 maanden is uw dier volledig geënt en zit volop in de ‘tweede’ socialisatieperiode.

Deze periode volgt op de ‘eerste’ socialisatieperiode, waarbij u de pup kennis heeft laten maken met alle dingen die bij het leven in uw gezin van belang zijn. In de ‘tweede’ socialisatieperiode worden alle indrukken in de hersenen vastgelegd waardoor kennismaken met de rest van de wereld erg belangrijk is om van uw dier een flexibel gezinslid te maken. Ook is het van belang, dat uw dier in deze periode veel soortgenoten ontmoet om zo de juiste manier van communiceren met soortgenoten aan te leren. Omdat we de andere dieren die in pension komen vaak al langer kennen, kunnen we uw pup deze gelegenheid in een beschermde omgeving bieden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een ‘eerste indruk’ in het geheugen moeilijk overschreven wordt door daaropvolgende ervaringen. Wij doen er dus alles aan om uw pup ook gedurende de wendagen een leuke tijd te bezorgen.

Omdat dit juist buiten de vakanties niet voor uw agenda noodzakelijk is, willen wij middels deze aanbieding u toch de gelegenheid geven uw hond op een vertrouwde manier aan de grote wereld te laten wennen.

Kortom, is uw hond aantoonbaar tussen de 4 en 9 maanden oud, dan krijgt u buiten de vakantie eenmalig 2 losse dagen en 1x een dag met een nacht eraan vast, cadeau.

DVC DEN INKEL – TELEFOON: 0113-383405 – POLDERWEG 1, 4416 RE  KRUININGEN